Onze werkwijze
1.  Offerte en ontwerp  Een handgemaakt meubel begint bij een idee. We denken graag met u mee over uw interieur, oplossingen, stijl en natuurlijk materiaalkeuze. Er is veel mogelijk. Aan de hand van uw wensen maken wij een afspraak en een eerste offerte. Het ontwerp is de basis voor elke opdracht. We ontwerpen zelf maar werken ook graag samen met interieurarchitecten en designers. De offerte zorgt ervoor dat u duidelijkheid heeft over de prijs. Die wordt vooraf vastgesteld. Met het definitieve ontwerp, de vastgestelde offerte en een realistische tijdsplanning gaan wij aan de slag. 
 2. Het werk in onze werkplaats  De werkplaats is het hart van ons bedrijf. Dit is waar een meubel tot leven komt. We gaan aan de slag met het ontwerp en houden u op de hoogte. Het hout wordt gekocht, geschaafd en gezaagd. Met passie voor handgemaakte meubels in de creatieve omgeving van onze werkplaats op Sectie C in Eindhoven zijn al veel interieurs en meubels ontstaan. Tijdens dit proces bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze werkplaats.  
3. Montage en afronden Het meubel is klaar en in goed overleg komen wij het graag brengen en monteren. U kunt gaan genieten van een uniek meubel dat jarenlang mee zal gaan.
4. Service  Een meubel van Houtwerff gaat jaren mee. Een echte Houtwerff is duurzaam en tijdloos. U kunt het meenemen als u verhuist, doorgeven aan anderen, maar bovenal: zelf jarenlang van genieten. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd langskomen of bellen voor advies. We denken graag met u mee.