Over Houtwerff  
Houtwerff ontwerpt en maakt unieke meubels en interieurs. Wij brengen interieurwensen tot leven: van idee tot meubel. De houten meubels zijn handgemaakt met liefde voor het vak. De meubelmakerij van Houtwerff is gevestigd op Sectie C: het creatieve hart van Eindhoven waar design en ambacht samenkomen. We beheersen het proces. We ontwerpen en bouwen, leveren op locatie en verzorgen montage en afwerking. We werken met passie en plezier voor de zakelijke en particuliere markt. 

Houtwerff is Jorrit van der Werff en Kim Wolterink samen. Wij zijn een team in vele opzichten. Naast de liefde voor elkaar, delen wij ook een grote passie voor design en hout. 

Jorrit van der Werff 
Houtwerff is in 2013 opgericht door Jorrit van der Werff: ' Na een kort leven als grafisch ontwerper bleek een dag met hout mij beter te passen. Snel na het afronden van mijn opleiding meubelmaker ben ik begonnen met Houtwerff. De werkplaats van Houtwerff is gevestigd op Sectie C in Eindhoven: het creatieve hart van Brabant. Omringd door staalbewerkers, poëzie, autonoom kunstenaars en ontwerpers is deze plek inspirerend voor mij als meubelmaker. Samen met mijn buren heb ik al diverse meubels gemaakt in combinaties van staal en hout. Het liefst werk ik met mooie en degelijke materialen. Hout dat duurzaam en massief is. Scharnieren, schroeven en uiteindelijk de meubels die ik maak moeten lang mee gaan.Als u het leuk vindt dat ik een meubel op maat maak, neem dan gerust contact op. Er is heel veel mogelijk en ik denk graag met u mee!'
T 0644995186
E Jorrit@houtwerff.nl 

Kim Wolterink
Sinds 2017 zijn Jorrit en Kim samen Houtwerff. Er volgt snel meer informatie!  

T 0681890970
E Kim@houtwerff.nl

Houtwerff op Sectie C 
De werkplaats van Houtwerff is gevestigd op  Sectie C in Eindhoven.  In de gebouwen van wat vroeger de machinefabriek van Stork was, is Sectie C een verzamelplaats voor designers. Onze werkplaats is omgeven door staalbewerkers, poëzie, autonoom kunstenaars, betongieters en ontwerpers. Tijdens de Dutch Design Week zijn diverse samenwerkingen te zien en maakten wij meubels voor o.a. Tessa Koot en Ben Hohmann Design.

Onze werkwijze

1.  Offerte en ontwerp  Een handgemaakt meubel begint bij een idee. We denken graag met u mee over uw interieur, oplossingen, stijl en natuurlijk materiaalkeuze. Er is veel mogelijk. Aan de hand van uw wensen maken wij een afspraak en een eerste offerte. Het ontwerp is de basis voor elke opdracht. We ontwerpen zelf maar werken ook graag samen met interieurarchitecten en designers. De offerte zorgt ervoor dat u duidelijkheid heeft over de prijs. Die wordt vooraf vastgesteld. Met het definitieve ontwerp, de vastgestelde offerte en een realistische tijdsplanning gaan wij aan de slag. 
 2. Het werk in onze werkplaats  De werkplaats is het hart van ons bedrijf. Dit is waar een meubel tot leven komt. We gaan aan de slag met het ontwerp en houden u op de hoogte. Het hout wordt gekocht, geschaafd en gezaagd. Met passie voor handgemaakte meubels in de creatieve omgeving van onze werkplaats op Sectie C in Eindhoven zijn al veel interieurs en meubels ontstaan. Tijdens dit proces bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze werkplaats.  
3. Montage en afronden Het meubel is klaar en in goed overleg komen wij het graag brengen en monteren. U kunt gaan genieten van een uniek meubel dat jarenlang mee zal gaan.
4. Service  Een meubel van Houtwerff gaat jaren mee. Een echte Houtwerff is duurzaam en tijdloos. U kunt het meenemen als u verhuist, doorgeven aan anderen, maar bovenal: zelf jarenlang van genieten. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd langskomen of bellen voor advies. We denken graag met u mee.

Waar wij voor staan

Wij voelen ons thuis bij de ideeën van Ondernemers van Nu: ‘We zien dat de grenzen aan de economische groei zijn bereikt en dat de ecologische balans verstoord is. Een andere economie is nodig, waarin winst maken niet het enige doel is.De realiteit vraagt om ondernemerschap gebaseerd op: Gemeenschappelijke waarden in plaats van eigenbelang en kwaliteit in plaats van kwantiteit.’ Onze meubelmakerij zal vanaf 2018 gebruik maken van de Triodos bank.

Wij maakten met succes meubels voor